Trávicí enzymy komplexní multienzym 5 druhů 250 mg

Multienzymový doplněk stravy MyKETO Enzym® obsahuje komplex 5 důležitých trávicích enzymů pro štěpení bílkovin (proteinů), mléčného cukru (laktózy), tuků a sacharidů, tím zlepšuje vstřebatelnost živin, minerálů a vitamínů z potravy. Jedna rostlinná tobolka obsahuje 250 mg enzymového komplexu, což je až 5krát více než u podobných multienzymových přípravků. Silný multienzymový komplex dělá z MyKETO Enzymu vynikajícího pomocníka nejen pro bezproblémové trávení, ale i pro pročištění organismu, kdy jej doporučujeme kombinovat s doplňkem stravy Ostropestřec nebo doplňkem stravy Formule játra, pro ještě lepší podporu zažívaní můžete přidat probiotika Probioflora.

Zvolte variantu
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
10.12.2024 10.12.2024 Zvolte variantu
Možnosti doručení
Skladem (>10 ks) Skladem (>10 ks) Zvolte variantu
Kód: 2276 2276X Zvolte variantu
Značka: MyKETO
1 047 Kč od 349 Kč - –15 % až –15 % 349 Kč / ks 889 Kč / ks od 349 Kč / ks 349 Kč / 1 ks 296,33 Kč / 1 ks
Kategorie: Doplňky stravy
Dieta: Bezlepková, Bezsójová, Bezlaktózová, Bezvaječná
Fáze: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze, Udržovací fáze
Enzym
1 047 Kč od 349 Kč - –15 % až –15 %

Účinný multienzymový doplněk stravy s obsahem 5 druhů trávicích enzymů. V každé tobolce je 250 mg multienzymového komplexu! MyKETO Enzym obsahuje proteázu pro štěpení bílkovin, alfa-amylázu pro štěpení sacharidů, laktázu pro štěpení mléčného cukru, celulázu pro štěpení celulózy – vlákniny a také lipázu pro štěpení tuků. Enzymy hrají v lidském organismu klíčovou roli, jsou zodpovědné za prakticky veškeré biologické reakce v našem těle. Jsou důležité nejen pro metabolické, trávicí, imunitní funkce, ale i pro krevní oběh, ledviny a játra. Enzymy se například podílejí nejen na přípravě potravy ke trávení, ale hlavně na dokončení trávicích procesů a převedení živin do forem, které mohou být absorbovány v těle. Enzymy obsažené v našem doplňku stravy zmírňují nepříjemné zažívací obtíže, podporují trávení a napomáhají tělu lépe vstřebávat živiny z přijímané potravy. Multienzymový komplex je mimořádně vhodný při konzumaci vyššího podílu bílkovin (živočišných i rostlinných) a také pro osoby s intolerancí laktózy. Velký benefit přinášejí i sportovcům. MyKETO Enzym® je také součástí všech prvních fází naší keto diety, kromě programu S.

Složení multienzymového komplexu:

enzym proteazaProteáza: Proteázy jsou jedny z nejstarších enzymů, jsou všudypřítomné, nacházejí se ve všech buňkách a tkáních. Jednou z hlavních funkcí těchto enzymů je štěpení bílkovin, ale důležitou roli hrají i při hojení ran [1] nebo při odstraňování zánětlivých procesů v těle. Kromě toho může proteáza štěpit i nestrávené proteiny nebo buněčné zbytky a toxiny.

enzym amylazaAlfa-amyláza: je základní enzym, který štěpí škroby, glykogen a další polysacharidy na jednoduché cukry, glukózu. Je produkován slinivkou břišní a slinnými žlázami. Alfa-amyláza je potřebná k metabolizování sacharidů - škrobů a cukrů, které jsou rozšířeny v zásadě ve všech rostlinných potravinách, zejména v přílohách jako jsou brambory nebo rýže.

enzym laktazaLaktáza: enzym, který se také nachází v lidském těle, kde rozkládá mléčný cukr na glukózu a galaktózu. Laktázu produkuje sliznice, která pokrývá tenké střevo, a dosahuje nejvyšší úrovně v kojeneckém věku. Laktáza je mimořádně důležitá i pro dospělé, protože i u nich umožňuje správné trávení mléka a mléčných výrobků. Není-li laktóza z těchto potravin rozštěpena, vzniká ve střevech nadbytek plynů a kyselin působících plynatost a bolesti v trávícím traktu. Přestane-li se enzym laktáza tvořit v dostatečném množství nebo úplně, vzniká tzv. laktózová intolerance. S přibývajícím věkem je důležité zvyšovat doplňování enzymu laktázy a tím následně zvýšit vstřebávání vápníku a fosforu z mléčných výrobků pro zpevňování kostní hmoty.

enzym lipazaLipáza: je nejdůležitější enzym v procesu trávení tukových lipidů (tuků). Zajištuje redukci tukových zásob a pokud je tento enzym přijímán v dostatečném množství, je schopný pomoci i při spalování tuků. Lipáza se produkuje ve slinivce břišní. Lipáza je potřebná při konzumaci tučnějších mléčných výrobků, ořechů, vajíček a masa, které bývají součástí low carb diety.

enzym celulazaCeluláza: štěpí molekuly celulózy (vlákniny) na jednoduché cukry - beta-glukózu, takže dodává potřebnou energii a zároveň udržuje optimální hladinu krevního cukru. Lidé nejsou schopni si tento enzym vytvářet sami.

Hlavní výhody multienzymového doplňku stravy MyKETO Enzym®

  • podpoří trávení a celkovou vitalitu
  • pomáhá vstřebávat minerály a živiny ze stravy
  • pomáhá rozkládat molekuly jídla na malé jednotky
  • pomáhá eliminovat příznaky potravinových intolerancí
  • podpoří trávení tuků, bílkovin, sacharidů, mléka a celulózy

Kdy posílit příjem enzymů?

  • při intoleranci laktózy
  • při poruchách trávení
  • během hubnutí keto dietou
  • při příjmu vysoko proteinové stravy
  • při nedostatku enzymů způsobeném vyšším věkem
  • při trávicím diskomfortu jako je nadýmaní a podobné obtíže

Možná jste nevěděli, že trávení jídla, začíná již v ústech. Naše sliny za pomoci enzymů totiž začnou jídlo okamžitě štěpit do formy, kterou tělo dokáže lépe vstřebat. Během trávení potravy se děje velké množství nejrůznějších procesů, při kterých se enzymy uvolňují a následně aktivují. Také tenké střevo vylučuje trávicí enzymy, především laktázu. Role enzymů při trávení potravy je tedy mnohem komplexnější, než by se na první pohled mohlo zdát.

Složení: Multienzymový komplex: proteáza, alfa-amyláza, laktáza, lipáza, celuláza, maltodextrin, transparentní rostlinná tobolka

Balení: 42 tobolek (10,5 g), 250 mg na kapsli, vyrobeno a ověřeno v ČR

Dávkování: 1 tobolku 1–2x denně před jídlem zapít sklenicí vody. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. MyKETO ENZYM® je možné užívat dlouhodobě.

Upozornění: Doplněk stravy není náhradou pestré stravy. Není vhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Ukládejte mimo dosah dětí. Skladujte při teplotě do 25 °C a rel. Vlhkosti do 60 %. Vhodné i pro osoby s nesnášenlivostí lepku, laktózovou intolerancí a diabetiky.

[1] SINCLAIR AND, Rodney D. a Terence J. RYAN. PROTEOLYTIC ENZYMES IN WOUND HEALING: THE ROLE OF ENZYMATIC DEBRIDEMENT. Australasian Journal of Dermatology [online]. 1994, 35(1), 35-41 [cit. 2023-03-22]. ISSN 0004-8380. Dostupné z: doi:10.1111/j.1440-0960.1994.tb01799.x

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: