Jak snadno přejít na Naše mléko

Jak přejít na Naše mléko

Proč vyměnit kojenecké mléko?

Existuje mnoho důvodů, proč si rodiče přejí změnit kojenecké mléko. Miminko krmené náhradní mléčnou kojeneckou výživou mohou trápit různé obtíže. Velmi častá je zácpa, průjem, zvracení nebo nadýmání. Dalšími častými obtížemi v kojeneckém věku jsou respirační problémy nebo atopická dermatitida (ekzém).

Dalšími důvody mohou být:

  • odmítání mléka
  • vypití menšího množství, než je doporučeno
  • častý pláč i po krmení
  • hladové miminko
  • časté buzení
  • neklidný spánek
  • neprospívání

Ať už je váš důvod pro změnu kojeneckého mlíčka jakýkoliv, doporučujeme dodržovat následující pravidla, abyste svému miminku přechod na novou výživu co nejvíce usnadnili. Zároveň i vy si budete jistí, že váš drobeček nové mléko dobře toleruje a že mu chutná!

Kdy je nejlepší čas na změnu kojeneckého nebo pokračovacího mléka?

Některá miminka velmi ochotně přijmou nové mléko, jiná budou potřebovat trochu více času, aby na novou výživu postupně přešla. Pomalá změna kojeneckého mléka je ideální. Náhlý přechod na nový typ výživy může vést k odmítání mléka. Změnu začněte zavádět hned u prvního ranního krmení.

Jak dlouho změna mléka trvá?

Změna kojeneckého mléka by měla být co nejplynulejší a nejpohodlnější hlavně pro vaše miminko. Nespěchejte a změně mléka dejte cca 8 dní, možností, jak postupovat je několik.

Při zavádění mléka s jinými bílkovinami (např. přechod z formule z kravského mléka). Začněte zavedením jedné lahvičky s Našim mlékem, hned při prvním ranním krmením, po noci bývají miminka hladová. Také ráno nabídnuté mléko s novým složením může snížit riziko potenciální nepříjemností večer. Nahraďte každý den jednu lahvičku stávajícího mléka za jednu lahvičku s Naším mlékem, tak aby mělo vaše dítě během 6-7 dnů čas adaptovat se na nové složení.

To znamená:

  1. První den začněte s 1 lahvičkou s výživou Naše mléko, zbytek dne podávejte miminku stávající formuli
  2. Druhý den 2 lahvičky s výživou Naše mléko, zbytek dne miminko dostane stávající formuli
  3. Třetí den 3 lahvičky s výživou Naše mléko, ostatní krmení dostane miminko stávající formuli
  4. Čtvrtý den 4 lahvičky s výživou Naše mléko, ostatní krmení pokryje stávající formule
  5. Pátý den 5 lahviček výživy Naše mléko, zbylá 1-2 krmení podejte stávající mléko
  6. Mezi 6. – 7. dnem by vaše miminko mělo pohodlně přijímat nové kozí mlíčko.

Přechod na Naše mléko kojenecké umělé

Jiná varianta, která je pro maminku trošku složitější, je následující:

První den podejte svému miminku původní kojenecké mléko, 2. a 3 den podávejte 75 % původního mléka a 25 % nového mléka, 4. a 5. den bude lahvička obsahovat 50 % původního mléka a 50 % Našeho mléka, 6. a 7. den dejte již pouze 25 % původního mléka a 75 % kozího mléka do lahvičky. 8. den si váš drobeček naplno vychutná Naše mléko. U všech denních i nočních krmení postupujte tímto způsobem. Tuto variantu je také vhodné zvolit u přechodu z počátečního mlíčka 1 na pokračovací mléko 2 nebo u přechodu z pokračovacího mléka 2 na mléko 3 (batolecí).

Jak snadno přejít na Naše mléko

V čem je Naše mléko jiné?

Kojenecká, pokračovací i batolecí mléka vyrábíme v Čechách z plnotučného kozího mléka, bez surovin z kravského mléka. To je důležité hlavně pro miminka s dispozicemi k alergiím nebo ekzému.

Bílkoviny – bílkovinný profil kozího mléka je podobný bílkovinám mateřského mléka. Bílkoviny kozího mléka jsou snadno a rychle stravitelné. Rychlost jejich trávení je podobná rychlosti trávení bílkovin mateřského mléka.
Nízká alergenní zátěž – kozí mléko obsahuje nízký podíl alfaS-1 kaseinu, proto je vhodné pro miminka s predispozicemi k některým alergiím nebo atopickému ekzému.
Tuky – tuk v kozím mléce je lépe stravitelný, malé tukové kapénky jsou jak svojí velikostí, tak svým rozmístěním, podobné tuku mateřského mléka.
Vysoce vstřebatelné minerály – kozí mléko je bohaté na vápník, draslík, hořčík a fosfor
Cenné nukleotidy – přirozený vysoký obsah účinných látek k podpoře odolnosti.
Vysoký obsah galaktooligosacharidů – k podpoře střevní mikroflóry.

spokojenedite-970x310-V3